Отлагат пускането на третия лъч на метрото за 2020 г.

Забавянето е заради тестовете на влаковете
2 авг 2019 17:30,
51
Отлагат пускането на третия лъч на метрото за 2020 г.
Снимка: БулФото

Първите метровлакове по третия лъч на метрото ще бъдат пуснати през месец февруари 2020 година, съобщава БНР.

Първоначално участъкът от "Красно село" до "Патриарх Евтимий" трябваше да бъде въведен в експлоатация през септември.

Още по темата

"Забавянето се налага поради времетраенето на тестовете на влаковете и цялостната автоматика", обясни директорът на "Метрополитен София" Стоян Братоев.

По думите му, това е ново поколение системи за управление, а досега са правени тестове само на предишните участъци. Минималният срок, по искане на компанията производител "Siemens", е била за 8 месеца изпитания, но се е съгласила да ги свали на шест месеца.

"И в момента работим в този шестмесечен срок. В участъка бул. "България" - "Красно село" вече са започнали тестовете, предстои в края на този месец да започнат и от бул. "България" до ул. "Граф Игнатиев", разказва Братоев.

Той уточни, че провежданите тестове в участъка бул. "България" до "Красно село" са в напреднала фаза и се очаква да приключат в края на месец октомври. Въпреки това, метрото в този участък ще бъде пуснато заедно с останалата част от третия метродиаметър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Курти преди 4 години
Яснооо. фъндъкова скоро ще се моли да влезе в затвора само за да остане жива. Недоразумението крусефф ще свидетелства срещу нея, а юрданка срещу Тиквата. И накрая всички при Мишо Бирата.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Един 25 Сам си. Други няма.
41
1
 
4
 
! Отговори
Leo преди 4 години
Всъщност, цялата работа може да се окаже саботаж.... Ако някой е хакнал пръскачките пред Парламента може да е наводнил третия лъч на метрото.....
40
1
 
7
 
! Отговори
Leo преди 4 години
Явно работата е сериозна. Tочно преди избори да се отложи пуска на метрото. Направо непростимо.....А пробивът Красно село трябваше да функционира вече от около две години. Пуснаха го за 3-4 дни и го затовориха. Говори се, че имало дефекти по конструкцията...
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще отпушите бул. Владимир Вазов при кв. Хаджи Димитър. От 2016 г. сте ни вкарали в една двупътна лента с множество дупки поне дупките да бяхте оправили вашта макяфостенцатадебнем сеяндурска гро. зна.
38
0
 
13
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Хе хе Интересно когато са сключвали договора със Сименс не са ли се сетили да попитат колко месеца им трябват за изпитания. Как пък все така се случва да са виновни други а не крадците от столична община. Вечно някой друг е виновен лансия снаг , Сименс, комунистите , сушата, дъжда вятъра но не и герберскит екрадци които сключват договорите.
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пак скапаната Западна и Южна София е облагодетелствана. *** гето Красно село първо, а в Хаджи Димитър след сто години....
36
0
 
19
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Защо ми се струва,че не е посочената причина.По-вероятно е една или повече станции да се протекли както му е реда и сега се чудят да ги замажат течовете,поне докато мине приемката,а след това си го знаем.Възможен евариант е, да са откраднати по-големи проценти от парите и сага има проблем с финансирането,което също е възможно.Просто каквото и да кажат,винаги няма да е тази причина.Ама много лъжат, а след това се въртят като дервиши.Сега ще пуснат онези "интелекти"Тома Биков и Десислава Атанасова
35
0
 
22
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Дън-дрън , некадърнициМаса европари похарчиха и един срок не могат да спазят
34
4
 
9
 
! Отговори
Седем осми преди 4 години
Слави кмет.
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко струваше в крайна сметка ремонтът на "Графа" на данъкоплатците?
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тамън за изборите.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Течовете имах и аз предвид. Защото няма кой да направи проучвания. Толкова вода има тук, че до задавам въпроса, защо изобщо плащаме *** софийска вода.
30
1
 
27
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Герберската комунистическа *** пак се насрааа. Оставка бе некадърниции!!!!
29
0
 
20
 
! Отговори
ники преди 4 години
да имат проблеми, течове..много течове, чух го от един от висшите им инженери...
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният провал на белчинската учителка по руски
27
0
 
26
 
! Отговори
Овча купел преди 4 години
В Овча купел от горе нищо не се прави от два месеца, а трябва да се асфалтира, направят тротоари, мрежа за кабели, шахти, стълбове, да се изградят изходите на метрото, козирки, плочки и много други неща. Два багера седят и нищо не се прави.
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друга е причината. Лъжат, като цяло село далечни роднини на индийците. Имат проблеми, но така е! Калинките са си калинки.
25
0
 
30
 
! Отговори
Н преди 4 години
Пет години София е разкопана и се обеснява че всичко е в срок и накрая.......
24
0
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 4 години
Първо асансьорите, после метрото.